5 alternatieven voor een bureaustoel

5 alternatieven voor een bureaustoel

Zit je veel op je bureaustoel? De hele dag zitten is ongezond omdat we in een sluimerende houding geraken en vaak een slechte houding aannemen. Dit zorgt voor rugklachten en vermoeidheid. Gelukkig zijn er alternatieven! Tegenwoordig zijn de meest vernuftige stoelen op de markt gebracht om je van een goede houding te voorzien. Ideaal om mee af te wisselen van je bureaustoel!

1. Varier Variable

Een alternatief is de Variable van Varier – een soort schommelkruk c.q. kniestoel. Het mooie aan deze stoel is dat je op een zitting plaatsneemt die schuin afloopt. Hierdoor kantelt je bekken naar voren waardoor je rug een gezonde S-vorm aanneemt die rugklachten voorkomt. Om te zorgen dat je niet afglijdt van deze schuine zitting, heeft de stoel kniesteunen waarop je schenen/knieën kunnen steunen. De stoel beweegt ook nog eens als een schommelstoel; hierdoor span en ontspan je de spieren en blijf je in beweging. Ideaal om je stofwisseling en concentratie te stimuleren. Bekijk de Varier Variable hier.

2. Humanscale Ballo

De Ballo is een uniek zitkrukje met een ronde boven- en onderkant. Dit eigenzinnige en speelse design doet dan ook denken aan een klokhuis. Deze vormgeving, in combinatie met het vrolijke kleurgebruik zijn dan ook ideaal om de inrichting een unieke uitstraling te geven. Omdat de bodem opblaasbaar is, zit je comfortabel en zacht. Wanneer je iets naar voren kantelt, dan kantelt ook je bekken naar voren waardoor je rug wederom een mooie S-vorm aanneemt. Bekijk de Humanscale Ballo hier.

3. Mustang Zadelkruk

Het volgende zitelement betreft de zadelkruk van de Mustang serie. Deze zadelkrukken hebben een comfortabele zit, waarbij de zitting kantelbaar is. Dus welke werkzaamheden je ook verricht en welk postuur je ook hebt, op deze kruk ben je ervan verzekerd dat je de ideale positie kan vinden voor jouw bekken voor een mooie, rechte rug. Door de aflopende benen kantelt je bekken sowieso naar voren en heb je tevens een actieve houding omdat je gemakkelijk heen en weer beweegt op de kruk. Bekijk de Mustang Zadelkruk hier.

4. Varier Active

De Varier Active prijzen we als volgt aan als alternatief. Het is een zadel bureaustoel, inhoudende dat hij wel elementen wegheeft van een bureaustoel maar in essentie een rechte houding faciliteert dankzij de vorm van de zitting. De stoel is in hoogte instelbaar waardoor je ervoor kan kiezen of je benen al dan niet veel afhangen, met stimulering van de doorbloeding als gevolg. De rugleuning geeft perfecte steun aan de onderrug en bevordert een actieve houding. Bekijk de Varier Active hier.

5. Varier Move

Tot slot wederom een zitelement van het merk Varier. De Varier Move is een zadelkruk waarbij de zitting is vormgegeven al driehoek. Hierdoor kan je er op elke manier op zitten. De zadelkruk is in hoogte verstelbaar, waardoor je dus achter elk soort bureau en voor elk soort activiteit op de kruk aan de slag kan. Uniek aan dit ontwerp is de ronde schommel bodemplaat die je in beweging houdt en de vrijheid geeft om je eigen gemakkelijke ‘zit’ te vinden. Bekijk de Varier Move hier.
jeroen kooi
Door

jeroen kooi

op 13 May 2022

Interessant artikel. Een enorme misser is natuurlijk dat de laatste zin van ieder hoofdstuk: Bekijk de.... hier. geen link bevat en gewoon tekst is zodat er niks te bekijken valt. Tja, web site verlaten en door naar een volgende.

Reactie plaatsen