Hoe lang gaat een gemiddelde bureaustoel mee?

Hoe lang gaat een gemiddelde bureaustoel mee?

Hoe lang gaat een bureaustoel mee? Het is van belang om een onderscheid te maken tussen garantie en de levensduur van een stoel – de levensduur is vaak langer dan de garantietermijn. Het verschilt dan ook per bureaustoel hoe lang de levensduur is. Sommige bureaustoelen zoals de World Chair hebben een garantie van 10 jaar, hetgeen impliceert dat deze wel 15 jaar meegaat. Maar wat is de gemiddelde levensduur?

De gemiddelde levensduur

De gemiddelde bureaustoel gaat echter ongeveer 6 tot 7 jaar mee. Deze levensduur is afhankelijk van de mate van gebruik en de plek waar de stoel wordt gebruikt. Ook de gebruiker zelf maakt het verschil. Door vaak met een spijkerbroek op een bureaustoel te zitten zal slijtage sneller voorkomen dan iemand die linnen of zijde draagt.

Diverse factoren

Vaak is de mechaniek van een bureaustoel erg duurzaam. De kwetsbare onderdelen, zoals de stoffering, zijn vaak de onderdelen die het eerst slijten. Ook heeft het te maken met onderhoud: indien iemand eens in de zoveel tijd langskomt om de bureaustoel in te smeren en af te stellen zal de bureaustoel hoogstwaarschijnlijk langer meegaan. Ook het soort bureaustoel is van belang. Een 24-uursbureaustoel heeft vaak een garantie van minimaal 10 jaar omdat deze gemaakt is intensief gebruik te doorstaan.

MVO: meer duurzaamheid

Een stoel die langer meegaat, zorgt voor minder afval en derhalve minder milieuvervuiling. MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) pleit voor een langere levensduur van bureaustoelen, meer gerecyclede stoffen en minder materiaalverbruik. Door de levensduur van de bureaustoel te verlengen wordt een grote bijdrage geleverd aan de meest vervuilende industrie: de afvalindustrie. Stoelen als de Humanscale World Chair incorporeren deze doelstelling door een garantie van 10 jaar te bieden. Dus, een lange levensduur is prettig voor zowel jezelf als het milieu!
Reactie plaatsen