Op een kniestoel kun je eenvoudig comfortabel zitten, hier is hoe

Op een kniestoel kun je eenvoudig comfortabel zitten, hier is hoe

Ooit van een kniestoel gehoord? Op een kniestoel zitten wordt steeds gebruikelijker dankzij het feit dat steeds meer mensen de voordelen ervan inzien. Het lijkt op het eerste gezicht als een onconventionele en oncomfortabele zit, maar niks is minder waar. Ja, een kniestoel breekt alle conventies, maar een kniestoel ondersteunt je lichaam moeiteloos op de plekken waar je het nodig hebt.

Wat is een kniestoel?

Een kniestoel herken je aan de schuine kniesteunen die zich onder de zitting bevinden. Deze zitting is schuin gekanteld, waardoor je naar beneden schuift. Voornoemde kniesteunen houden je tegen ter hoogte van je schede of knie, waardoor je uitgebalanceerde ondersteuning geniet.

Waarom is op een kniestoel zitten zo goed voor je?

Door de schuine zitting kantel je bekken naar voren, waardoor je ruggengraat in een neutrale houding komt te staan: in de S-vorm. Deze natuurlijke vorm neemt je rug ook aan wanneer je staat. Die positie is erg comfortabel omdat je hiermee overbelasting van je ruggengraat voorkomt. Aldus stelt je rug een kniestoel zeer op prijs!

Bewegen op een kniestoel

Er zijn diverse statische kniestoelen die ideale ondersteuning bieden, maar nog gezonder is een kniestoel die beweegt. Denk hierbij aan de Varier Variable of Thatsit. Dit zijn schommel-kniestoelen die je ultieme bewegingsvrijheid bieden. Extra comfort dus! Op deze stoelen maak je kleine bewegingen die een dynamische houding bevorderen. Dit staat tegenover een statische houding waarbij verzuring optreedt omdat je je spieren aanspant als je te lang stilzit. Op een bewegende kniestoel spannen die spieren zich continu een klein beetje aan waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd zodat je zich energieker voelt.

Op de knieën voor een kniestoel

Een kniestoel is ontzettend comfortabel en stimuleert een uitgebalanceerde houding. Zodra je op een kniestoel werkt ben je gauw genoeg verknocht aan deze onconventionele, maar ontzettend gezonde manier van zitten. Probeer het zelf!
Reactie plaatsen