Verschillen in materiaal: een mesh, leren of stoffen bureaustoel?

Verschillen in materiaal: een mesh, leren of stoffen bureaustoel?

Bureaustoelen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Helaas is niet altijd even duidelijk welke soort jou het beste schikt. Een van de vragen die je je moet stellen voordat je een bureaustoel aanschaft is: wat voor materiaal kies ik? Om je op weg te helpen naar de bureaustoel waar jij naar op zoek bent volgt een overzicht van verschillende soorten materialen met de daarbij horende voor- en nadelen.

Mesh netweave

Mesh of netweave is een soort gaas waarmee meestal de rugleuning van een bureaustoel is bespannen. Over het algemeen zijn de zittingen van netweave bureaustoelen van stof. Echter, er bestaan ook bureaustoelen waarbij tevens de zitting van mesh is, zoals de World Chair van Humanscale.

Voordelen:Netweave is een ventilerende stof; dit voorkomt overmatige transpiratie. Daarnaast is het erg comfortabel omdat de zitting meeveert en in feite naar jouw lichaam vormt, zonder afbreuk te doen aan een prettige ondersteuning. Qua prijsklasse staat netweave op gelijke of lagere voet als stof.

Nadelen: Netweave kan iets sneller uitrekken dan stof. Daarom is het goed zaak om op de kwaliteit van de stoel te letten. Ook is een lendensteun aan te bevelen voor voldoende ondersteuning van de rug.

Stof

Stoffen bureaustoelen worden gekenmerkt door een wat dikkere rugleuning ten opzichte van mesh netweave. Er zijn verschillende soorten stof: synthetisch zoals een combinatie van polyester en acryl, maar er bestaan ook combinaties van katoen en wol.
Voordelen: Omdat de leuning dikker is heb je betere ondersteuning in de rug. Qua prijsniveau staat stof meestal gelijk aan netweave.

NadeelStof is vaak synthetisch, daardoor ventileert het minder goed dan netweave. Echter, je kan er ook voor kiezen voor een wollen stoffering: dit ventileert beter.

Leer

Er bestaan verschillende soorten leer; de meest gebruikelijke varianten zijn rundleer en kalfsleer. Daarnaast bestaan er nog varianten als schapen-, geiten en pythonleer.
Voordelen: Leren bekleding zit over het algemeen erg aangenaam en comfortabel. Het is dan ook hygiënisch en het is gemakkelijk af te nemen. Omdat leer een sterk natuurproduct is gaat het lang mee; het is dan ook vrij slijtvast. Leer kan je tevens impregneren en invetten, waardoor het product nóg langer meegaat. Tot slot heeft leer een chique uitstraling.

Nadelen: Leer mag dan wel een bijproduct zijn, maar diervriendelijk is het product zeker niet. Daarnaast is leer over het algemeen duurder dan stof of netweave.
Reactie plaatsen