Hoe de stilteruimte de werkvloer harmoniseert
24 december 2019 
1 min. leestijd

Hoe de stilteruimte de werkvloer harmoniseert

Naarmate een bedrijf groeit, neemt de interne communicatie onder het personeel en de externe communicatie naar klanten en partners toe. Het gevolg hiervan is dat kantoren steeds meer decibels produceren wat een negatief effect kan hebben op de productiviteit en kwaliteit. Hoe meer ruis in een kantoor te vinden is, hoe vaker werknemers afgeleid kunnen worden.

Bedrijven streven logischerwijs een aanpak na waarbij dergelijke overlast wordt geminimaliseerd. Toch zien wij dat weinig bedrijven structurele maatregelen durven te nemen om deze ruis aan te pakken.

Een van de meest effectieve opties om dit type overlast aan te pakken, is het plaatsen van stiltecabines/ruimtes. En bij Flowork zijn we daar een groot voorstander van.

Waarom het belangrijk is om ruis te voorkomen

De veroorzakers van ruis zijn al sinds de eerste kantoren niet meer weg te denken. Een luidkeelse verkoper aan de telefoon of juist personeel dat de werkvloer als vergaderruimte gebruikt. Ringtones, telefoongesprekken maar ook het weekend doorspreken kan tot grote irritaties leiden.

Dergelijke vormen van ruis kunnen van grote invloed op onze productiviteit zijn. Elke keer dat we worden afgeleid, zorgt dit ervoor dat we minimaal 30 minuten nodig hebben om onze focus te kunnen herpakken. Zelfs een simpele opmerking of telefoon die afgaat kan dit al veroorzaken.

Daarom is het voor werkgevers belangrijk dat indien het mogelijk is veel van deze ruis te elimineren, dit ook gedaan wordt. Middels een stiltecabine wordt veel van deze ruis verplaatst naar een ruimte waar dergelijk overlast binnen de muren blijft. Hierdoor worden de prestaties van werknemers niet beïnvloed en kunnen dagelijkse taken zo goed mogelijk worden uitgevoerd.

De kracht van een stiltecabine 

Een stiltecabine is echter ook handig voor de gebruiker(s). Behalve dat deze cabine uitstekend gebruikt kan worden om in stilte te werken, kan het ook als vergaderruimte dienen. Het geluid wordt niet alleen binnengehouden, er komt ook geen geluid van buiten binnen. Dit zorgt ervoor dat voor velen de stiltecabine een plek van rust is.

De meeste kantoren waar een stiltecabine aanwezig is, wordt de cabine meestal voor een van de volgende taken gebruikt;

  • Bellen
  • Vergaderen
  • Werkplek
  • Videocall

Over het algemeen hebben we het hier over voor de hand liggende activiteiten waar de stiltecabine uitermate geschikt voor is. Wat moet worden meegenomen is dat dit anders activiteiten waren die in een open ruimte uitgevoerd waren, waardoor het een negatieve invloed op de omgeving had kunnen hebben.

Introduceer de stilteruimte ook op jouw kantoor

Ieder kantoor dient dynamisch te zijn en ruimte te geven aan een scala aan activiteiten. Kantoren zonder stilteruimtes kunnen dit vaak niet, waardoor bepaalde activiteiten een negatieve invloed zullen hebben op het personeel. Kies daarom voor het gebruik van stiltecabines waar dat nodig is. Alleen dan kan deze overlast voorkomen worden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen